Tuesday, July 2, 2019

Parfumuri Arabesti Info

Oud, mosc, ambră, miere, tămâie, iasomie ingredientele ce sporesc magia parfumului, miros lemnos, dulce, puternic, gândul mi-a zburat la parfumurile arăbești.
Atât parfumurile arăbești cât și esențele (attar) sunt bine cunoscute încă din antichitate, acestea având o evoluție extraordinară, ajungându-se la o varietate imensă de arome, de la mirosuri dulci pana la mirosuri fresh, de la gurmand pana la cele florale, pe lângă acestea întâlnim mirosul de tabac, de lemn, mirosuri aldehidice, critice, condimentate. 
Istoria ne spune despre primul parfum arabesc care a fost creat in secolul IX de către omul de știință Abu Yusuf Yaqub bin Ishaaq al Kindi, făcea experimente combinând diverse ierburi și plante, obținând atât parfumuri, cât și cosmetice. Abu Yusuf a lăsat ca moștenire o carte, intitulată “Cartea Chimiei si Distilării Parfumurilor”, ce conține mai mult de 100 de rețete de uleiuri îmbietoare.
Un alt fenomen al lumii parfumurilor arăbești este Jabir ibn Hayyan, care a perfecționat metoda obținerii parfumurilor arăbești prin distilare, filtrare si evaporare.
De ce parfumurile arăbești sunt mai puternice în comparație cu alte tipuri?
Parfumurile arăbești întotdeauna au atras admirația și au devenit cele mai elegante accesorii olfactive, datorită diverselor arome obținute prin combinarea ingredientelor precum oud-ul. Oud-ul este extras din lemnul copacului tropical Agar (Aquilaria). Când lemnul acestui copac se infectează cu o formă parazitară numită Phialophora parasitica, reacționează prin producerea unei rășini prețioase, întunecate și parfumate. Acesta este ingredientul de parfum oud, care se mai numește agarwood, oudh, agalocha, aloeswood sau eaglewood. Un alt miros specific parfumurilor arăbești este mosc-ul, acesta este cel mai frecvent utilizat ingredient în parfumerie și poate fi găsit în aproape orice parfum. Calitățile sale pământești, animalice, senzuale sunt strălucitoare la echilibrarea altor ingrediente și ajută la fixarea acestora, permițând parfumului rezultat să dureze mai mult. Să nu uităm de vestita tămâie de Yemen(frankincense/luban), arborele Boswellia Sacra din care se extrage tămâia produce o rășină care este colectată prin încorporarea în coajă. Substanța este la început fluidă și albă, solidificându-se în "lacrimi" de chihlimbar. Cât despre ambră, adevăratul arbore are nevoie de milioane de ani pentru a se forma. Arborele produce o anume rășină fosilă, moale și lipicioasă, unde insectele își pierd veacul. Are o culoare uimitoare de galben, roșu sau portocaliu care te atrage, în modul cel mai fascinant. Rășina are un miros foarte slab, însă aceasta se arde pentru a căpăta un puternic miros. 
Parfumurile arăbești de azi sunt în mare parte o combinație de ingrediente luate din natură, sau inspirate de natură, împreună cu cele sintetice care sunt folosite pentru a spori durabilitatea si puterea mirosurilor.
“ Parfumul este în sângele arabilor, și în mod cert nu este ceva care incurajează seducerea unei persoane înainte de o ieșire la restaurant. Scopul parfumului (pentru arabi) este de a înnobila sufletul și omul.” Serge Lutens, Le Guerer, 2002.

Thursday, June 27, 2019

PH Si Parfumuri

Experții în parfumerie susțin faptul că ceea ce miroase bine pe o persoană poate mirosi diferit pe alta. Și nu, nu este vorba numai despre preferințe sau de o problemă a modului în care nasul percepe un anumit miros. Mai degrabă, este vorba despre modul în care corpul reacționează cu ingredientele unui anumit parfum. 
Există trei tipuri de piele, fiecare tip având o reacție diferită la aromele parfumului.
Pielea uscată se caracterizează prin pori aproape invizibili, cu elasticitate scăzută. Parfumurile se evaporă cu ușurință pe pielea uscată, deoarece nu există mult ulei pentru ca moleculele parfumului să se desfășoare. Pentru ca parfumurile să acționeze bine pe pielea uscată, este ideală hidratarea înaintea pulverizării parfumului pentru a maximiza longevitatea.
Pielea normală este caracterizată printr-un ten aproape fără cusur, cu puține imperfecțiuni și pori ușor vizibili. Deoarece pielea normală are mai mult conținut de ulei decât pielea uscată, parfumurile au o persistență mai îndelungată.
Cel mai bun tip de piele pentru parfumuri este pielea grasă. Pielea uleioasă de pe față nu este de dorit, dar pe restul corpului înseamnă o mai bună aderență a moleculelor parfumului.
Rolul feromonilor în chimia corpului are de asemenea un impact discutabil asupra modului în care miroase parfumul. Feromonii sunt predominant secretați în zona gâtului.
Fiecare persoană are un miros distinct, unic, atribuit feromonilor. Parfumurile pot fi compatibile sau incompatibile cu feromonii - aceasta explică de ce același parfum poate mirosi bine pe o persoană, iar pe cealaltă nu.
Un alt factor ce determina mirosul placut sau mai putin placut al parfumului este transpirația. Transpirația unei persoane depinde de mai mulți factori, cum ar fi dieta, activitatea fizică. Exista totusi animite mirosuri, cum ar fi portocala și iarba, care, în contact cu transpirația își amplifică aromele.
Există, de asemenea, ingrediente care au un miros total greșit atunci când se amestecă cu transpirația, cum ar fi moscul și lemnul, astfel încât acestea sunt mai bine rezervate pentru vreme mai rece sau în activități mult mai relaxate. 
Alt factor important în longevitatea parfumului este dieta. Aceasta poate avea un efect extraordinar asupra mirosului general al unei persoane, care, de asemenea, interacționează cu parfumul.
Chimia corporală unică a persoanei explică în primul rând de ce parfumul miroase diferit de la o persoană la alta.



Monday, June 24, 2019

Descopera ce parfumuri arabesti ti se potrivesc cel mai bine in functie de zodie

Asa cum oamenii din acelasi semn zodiacal au caracteristici similare, putem spune ca oamenii din acelasi semn zodiacal au preferinte comune fata de anumite mirosuri.

Descopera ce parfumuri arabesti ti se potrivesc cel mai bine in functie de zodie:.

Berbec (21.03 - 20.04)

Semn de foc.

Reprezentantivii zodiei Berbec sunt persoane directe, sarmante, sexy, dinamice, independente. Sunt atrasi de arome afrodisiace, ca si moscul alb, piper negru, tamaie, si bineinteles arome condimentate.

Recomandarea noastra pentru doamnele Berbec: CrystalDolores.

Recomandarea noastra pentru domnii Berbec: Diamond OudKing Oud.

Taur (21.04 - 21.05)

Semn de pamant.

Reprezentativii zodiei Taur sunt impresionati de arome delicate si sofisticate. Primeaza in gusturile lor arome de trandafir, iasomie, ambra, sandalwood, bergamota.

Recomandarea noastra pentru doamnele Taur: Al RiyanNevada.
Recomandarea noastra pentru domnii Taur: Al KhuloodJoudah.

Gemeni (22.05 - 21.06)

Semn de aer.

Reprezentativii zodiei Gemeni sunt curioase, spirituale, active.

Sunt impresionati de parfumuri proaspete cu note discrete de nucsoara, narcisa, coriandru si note florale. Parfumurile cu note de sandalwood, lichen de stejar, si stanjenel le confera calm.

Recomandarea noastra pentru doamnele Gemeni: JoreyDaffodils.
Recomandarea noastra pentru domnii Gemeni: Sheikh Al ArabTaraf al Oud.

Vezi si: Ce sunt Parfumurile de nisa?

Rac (22.06 - 23.07)

Semn de Apa.

Reprezentativii zodiei Rac, au o personalitate versatila.

Prefera parfumurile cu arome puternice de iasomie, patchouli, ylang ylang, afine, vanilie, scortisoara, nucsoara, lotus, crin.

Recomandarea noastra pentru doamnele Rac: Oud Afgano IntenseBrown Orchid Gold Edition.

Recomandarea noastra pentru domnii Rac: The Scent of AmberoMidnight Oud.

Leu (24.07 - 23.08)

Semn de foc.

Reprazantativii zodiei Leu sunt persoane puternice si energice.

Sunt incantate de arome de ambra, stanjenel, garoafa, tamaie, de patchouli si rozmarin. Parfumul ce le caracterizeaza este unul dinamic si elegant, de multe ori avand ca note predominante note lemnoase.

Recomandarea noastra pentru doamnle Leu. Night OudHamayem.
Recomandarea noastra pentru domnii Leu. Oud Al SultanOud Al Rahma.

Fecioara (24.08 - 23.09)

Semn de pamant.

Reprezentativii zodiei Fecioara sunt pedanti si realisti, inteligenti, intuitivi, si oarecum introvertiti.

Sunt impresionati de arome dulci, florale, cu acorduri lemnoase, santal, lavanda, zambile, orhidee, mimoza, scortisoara, si bergamota.

Recomandarea noastra pentru doamnele Fecioara: Royal MuskAitizaz Pure Sapphire.

Recomandarea noastra pentru domnii Fecioara: Empire the Scent For ManOud Khaleeji.

Balanta (24.09 - 23.10)

Semn de aer.

Reprezentativii zodiei Balanta sunt persoane romantice.

Aromele dulci caracterizeaza parfumurile preferate ale Balantelor. Notele care le rasfata simturile sunt cele de margaritar, miere, tamaia de Java, zambila si violete.

Recomandarea noastra pentru doamnele Balanta: Arabian NightsKashaf.

Recomandarea noastra pentru doamnii Balanta: Vip OudAitizaz Black Oud.

Scorpion 24.10 -22.11

Semn de apa.

Reprezentativii zodiei Scorpion sunt persoane pasionale.

Sunt sedusi de arome senzuale si ametitoare. Notele lor favorite sunt cele de mosc, sandalwood, grapefruit, patchouli si vanilie.

Recomandarea noastra pentru doamnele Scorpion: JumeirahEmpire The Scent .

Recomandarea noastra pentru domnii Scorpion este: EllitShai Mukhtalif.

Sagetator (23.11 - 21.12)

Semn de foc.

Reprezentativii zodiei Sagetator sunt persoane optimiste si indraznete.

Sunt indragostite de parfumuri senzuale si elegante. Sunt atrasi de arome de cedru, lavanda, iasomie orientala, tamaie, balsam de Peru, citrice, ambra.

Recomandarea noastra pentru doamnele Sagetator: Royal MuskJewel.

Recomandarea noastra pentru domnii Sagetator: Musk Al OudAitizaz Woody Velvet.

Capricorn (22.12 - 20.01)

Semn de Pamant.

Reprezentativii zodiei Capricorn sunt persoane sociabile, increzatoare.

Notele favorite sunt: iarba de vetiver, mosc, tabacco, iasomie, piele de Toscana, note lemnoase, lemn de agar.

Recomandarea noastra pentru doamnele Capricorn: Extreme AoudOud Tabriz

Recomandarea noastra pentru domnii Capricorn: Oud HindiOud Wood

Varsator (21.01 - 19.02)

Semn de Aer.

Reprezentativii zodiei Varsator sunt persoane independente si originale.
Sunt atrasi de arome de Neroli (flori de portocal), iarba de vetiver, cedru, pin, trandafir, mandarina, bergamota.

Recomandarea noastra pentru doamnele Varsator: JumeirahEmira

Recomandarea noastra pentru domnii Varsator: Perfect OudShahi Oudh.

Pesti (20.02 - 20.03)

Semn de apa.

Este aproape imposibil sa impresionezi persoanele Pesti, cu un parfum clasic, cea mai potrivita alegere pentru acestea fiind un parfum delicat.

Prefera arome de coriandru, lavanda, anason, magnolia, ambra.

Recomandarea nostra pentru doamnele Pesti: JoreyRawnaq.

Recomandarea noastra pentru domnii Pesti: Diamond OudTobacco Myth.